Vi söker föreståndare till Kvarnåsen HVB i Norsjö!

Kvarnåsen HVB erbjuder vård och behandling för vuxna män och kvinnor över 18 år med missbruk och beroende samt neuropsykiatrisk problematik.

Kvarnåsen är beläget i Norsjö kommun, Västerbottens län, mellan Lycksele och Skellefteå. Behandlingshemmet som ligger i en lugn, rofylld miljö med naturen in på knuten har 12 platser totalt.

I centrum står vårat behandlingsprogram som är baserat på ett helhetsperspektiv och är evidensbaserat. Vi arbetar utifrån KBT samt ÅP och MI. Vi har en tydlig struktur vilket ger våra klienter både förutsägbarhet och trygghet.

Arbetsuppgifter
Som föreståndare kommer du att leda, utveckla och följa upp verksamheten som på bästa sätt skall tillgodose de placerade klienternas behov av en trygg vård och behandling. Du skall organisera och ansvara för verksamheten som helhet. Du kommer att ha verksamhets-, personal- och budgetansvar för HVB-hemmet.

Du leder och följer upp personalens behandlingsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår att vara delaktig i samordning av insatser ifrån övriga aktörer som tex uppdragsgivare, praktik/arbetsplats, skola, nätverk mm. Du ansvarar för in- och utskrivning av klienter i verksamheten.

Du ansvarar för verksamhetens systematiska kvalitetssäkring samt utvecklingsarbete. Du ansvarar även för att den dokumentation som görs följer gällande lagstiftning. Du följer upp och utvärderar de vårdinsatser som görs.

Kvalifikationer
Du skall ha en akademisk grundexamen om 180 hp, socionom, psykolog eller annan utbildning som arbetsgivaren, samt IVO, bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg samt erfarenhet av behandlingsarbete inom missbruk och beroendeproblematik. Du skall ha god kännedom och gärna erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Du skall ha god kännedom och erfarenhet av de lagar och regler som styr verksamheten.

Vi ser gärna att du har chefserfarenhet, samt gärna relevanta ledarskapsutbildningar. Som ledare har du självinsikt och är trygg i dig själv. Vi värdesätter personliga egenskaper som gör att du kan skapa ett bra och tryggt samarbetsklimat, utveckla verksamheten och kan skapa ett genuint engagemang hos personal och klienter. Du är stresstålig och ansvarsfull.

Vi följer de kompentenskrav som IVO ställer för en tilltänkt föreståndare då det gäller grundutbildning och erfarenhet. Vi kommer att inhämta referenser, misstanke- och belastningsregister samt utdrag ifrån Kronofogdemyndighet.

Vi erbjuder dig ett självständigt, utvecklande och givande arbete i ett ansvarsfullt och utvecklingsorienterat företag där ärlighet, öppenhet och en varm atmosfär är en självklarhet.

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Körkort är ett krav.

Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till samordnare, sussie@wordpress-351227-1102099.cloudwaysapps.com